Еминем - само на 36, а вече с мемоари

Рапърът изчезна от музикалната сцена за няколко години, но сега се завръща, за да разкаже през какво е минал.

Отдавна не сме чували за Еминем и затова той реши да компенсира, като издаде мемоарите си The Way I Am.

Тази публична изява на рапъра идва цели четири години след последния му студиен албум. Междувременно това, което се знаеше за него,бе, че се лекува от пристрастеност към сънотворни, най-добрият му приятел Прууф беше убит, а вторият му брак с детската му любов Ким Матерс се разпадна.

Всъщност наскоро Еминем издаде и парчето I'm Having a Relapse, което породи слухове за нов албум и вероятно турне, но преди каквото и да е друго музикално развитие, рапърът реши да разкаже живота си в книга.

Мемоарите съдържат доста нови разкрития за Еминем, който е известен с автобиографичните текстове на песните си, твърди АП.

Книгата разкрива болезнени спомени от детството и младежките му години, както и от периода, в който е чистач на под във фабрика в Детройт и готвач в заведение за бързо хранене, докато не влиза в "голямата игра" и става световноизвестен хип-хоп изпълнител.

Въведението пък обяснява една от причините да избягва светлините на прожекторите в последните години - борбата да преодолее загубата на Прууф.

"Трябваше да мине година след като той умря, преди да мога да правя каквото и да е нормално," пише Еминем. "Беше ми трудно даже да стана от леглото, имаше дни, в които не можех да ходя, камо ли да съчинявам мелодия. Никога в живота си не бях изпитвал толкова болка... Тази болка се превърна в част от това, което съм".

Именно Прууф го бил подтикнал да рапира и бил неговия "пропуск за гетото", за да може белият Еминем да стигне до детройтската хип-хоп сцена, доминирана от чернокожи.

В мемоарите си Еминем разкрива подробности за някои доста спорни моменти от своя живот, като ареста му през 2000 г. за нападение над мъж, който целунал жена му, проблема му със забранени вещества и преодоляването на хомофобията и расизма.

Става ясно и че изрусената му коса, която се превърна в негова запазена марка, всъщност е резултат от импулсивно решение под въздействието на наркотици. "Не мислех, че това с перхидрола ще стане моя образ, просто бях затъпял от наркотици," пише той.

Книгата съдържа още снимки зад сцената на концертите на му и репродукции на листове и всевъзможни хартийки със собственоръчно написаните от него песни.

"Мисля, че не му се нрави да е известен, но със сигурност му харесва да е артист," каза издателят на Еминем, Браян Тарт, цитиран от АП. "Да се измъкне от капана на славата беше нещо, от което със сигурност имаше нужда."

Маршал Брус Матерс III, както е рожденото име на Еминем, е роден на 17 октомври 1972 г.

Изявява се като рапър, музикален продуцент и актьор и в кариерата си е спечелил девет награди "Грами" и "Оскар" музиката към автобиографичния му филм "8-ма миля". Той е сред най-добре продаваните рапъри на всички времена с над 80 млн. продадени албума в цял свят.

Малко учудващо заради застоя в кариерата му, пред време след анкета с читателите списание "Вайб" (Vibe) го обяви за "най-добрия жив рапър".

Среща съпругата си Ким още в гимназията и връзката им започва през 1989 г. Женят се през 1999 г. и се развеждат през 2001 г. През 2006 г., двойката отново се жени, но този път бракът им не издържа и три месеца. И отново се развежда.

Еминем и Ким имат една биологична дъщеря - Хейли, родена през 1995 г. и осиновява Алания, дъщерята на сестрата на Ким.

Освен разводите, Еминем има и други проблеми със семейството си. През 1999 г. майка му го съди за клевета, обидена от текст на песен на рапъра. Тя иска около 10 млн. долара обезщетение, но получава 1600. Година по-късно и Ким го съди със същото обвинение.

На 3 юни 2003 г. е арестуван след препирня в магазин, при която извадажда незареден пистолет. Ден по-късно напада мъж, който целувал съпругата му. Осъждат го на две години пробация и за двата инцидента.